هنر سفره آرایی

هنر سفره آرایی

هنر سفره آرایی

هنر سفره آرایی

روش تزئین کردن سفره افطار

روش تزئین کردن سفره افطار

 



در سفره حلیم، حلوا‌، شله زرد، خرما‌، پنیر‌، مربا‌، آش‌، کتلت‌، سوپ‌، نان و چای داریم.

برای تزئین حلوا‌، ابتدا آن را بصورت کپه در می‌آوریم و به آن مدل گل هشت برگ می‌دهیم. با استفاده از وسیله ای خاص به حلوا شکل می‌دهیم. حلوا را داخل قیف قرار می‌دهیم و بصورت گلبرگ روی حلوای تزئین شده‌، می‌ریزیم.

تزئین شله زرد: یک شابلون یا علی را روی شله زرد قرار داده، مقداری دار چین روی شابلون می‌ریزیم‌، سپس شابلون را آهسته بر می‌داریم، کلمه یا علی روی شله زرد افتاده است.

چیدمان سفره

 در سفره‌های بیضی شکل‌، در دو سر بیضی از گل استفاده می‌شود. در سفره‌های مستطیل شکل، گلها را در وسط عرض مستطیل قرار می‌دهیم. در سفره‌های مربع شکل‌، از یک گوشه آن استفاده می‌کنیم. در صورت استفاده از گلدان‌، باید حداکثر شاخه‌های گل ۲۰ سانتی متر باشد.

ابتدا بشقاب پلو خوری که بشقاب اصلی است را روی میز می‌گذاریم. سپس بشقاب سوپ خوری را قرار داده‌، چنگال و قاشق را در کنار سفره قرار می‌دهیم، سپس کارد را می‌گذاریم. بشقابهای سالاد خوری را با دستمال سفره در سمت چپ قرار می‌دهیم.

یک دستمال سفره را به صورت نیلوفر درست می‌کنیم، بدین صورت که : دستمال سفره را از پشت گوشه دیگر به صورت مثلث تا می‌زنیم (یعنی از هر طرفی که چهارگوشه می‌شود یک تا می‌زنیم ) مجدداً مثلثهایی را که تا زدیم‌، به رو بر می‌گردانیم. سپس گوشه‌های این مثلث را از زیر بیرون می‌کشیم این دستمال سفره به شکل گل نیلوفر در می‌آید. این دستمال سفره را می‌توان در بیرون از بشقاب یا در داخل بشقاب تزئین نمود.

اگر قصد استفاده از شمع را در سفره دارید، می‌توان دستمالها را در جائیکه شمع یا شمعدان است قرار دهید و به این شکل سفره را تزئین کنید.

لیوان درست راست قرار می‌گیرد، برای تزئین آن دستمال کاغذی را پهن می‌کنیم و از وسط آنرا بر می‌داریم و بشکل یک گل داخل لیوان قرار می‌دهیم.

روش دیگر برای تزئین دستمال کاغذی: دستمال کاغذی را پلیسه می‌کنیم و از وسط می‌گیریم و داخل لیوان قرار می‌دهیم. دو عدد دستمال کاغذی را در دو طرف سفره قرار می‌دهیم و شمعدانی را در داخل آن قرار می‌دهیم.

بنابر این می‌توان با سلیقه‌های مختلف و رعایت سفره آرایی‌، سفره را تزئین نمود. 

چیدمان مواد غذایی در سفره  

برای پیش نیاز غذا بایستی از سوپ استفاده کرد. سوپ را طوری در سفره قرار می‌دهیم که در دسترس تمام میهمانات باشد. بعد از سوپ می‌توان از ترشی‌ها استفاده کرد.

غذای اصلی سفره برنج است‌. کتلت را در کنار برنج قرار داده و ماهی را نیز در کنار آنها قرار می‌دهیم.

چنانچه دو نوع غذای مشابه داشته باشیم، آنها را در دو طرف سفره قرار می‌دهیم، نان را در گوشه سفره قرار می‌دهیم، به تعداد مهمانها در کنار هر بشقاب‌، ماست قرار می‌دهیم (ماست در سمت چپ بشقاب قرار می‌گیرد).

آب و دوغ را نزدیک میزبان قرار می‌دهیم تا بتواند لیوانهای مهمانان را پر کند. البته تمام این مسائل بستگی به ذوق و سلیقه و امکانات شما دارد.

نظرات 3 + ارسال نظر
نیلو یکشنبه 1 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 04:37 ب.ظ http://aftabmehrabooni.persianblog.ir

دمت گرم بابا!!

روبان صورتی سه‌شنبه 3 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 12:00 ب.ظ http://ihedieh.com/home/

خیلی با سلیقه بود مهناز جون
فقط کاش تصویر خود آموزش هم بود البته خیلی واضح بود بدون تصویر هم من یاد گرفتم


منم که خوره سفره ارایی و دستمال سفره و این چیزام

یه سر بیا سایت من نظرتو بگو مهناز جون

راستی با تبادل لینک موافقی؟

چه خوب
اومدم عزیزم
من الان لینکت میکنمتو هم منو با عنوان وبم بلینک
مرسی گلم

فرزانه سه‌شنبه 17 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 09:01 ب.ظ

بدنبود

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد